vă mai amintiți de mi-mi?


Mi-mi fără un mi (foto: www.t-spot.net)

Ei bine, după ceva mai mult de un an de cînd am făcut cunoștință, mi-mi se întoarce.

De data asta însă doar pentru a-și lua rămas bun de la noi și de la formula care a consacrat-o. Coca-Cola și Pepsi, marii comercianți de mi-mi la sticlă (sau la cutie, după caz) s-au aplecat în sfîrșit în fața evidenței și au acceptat, mai de voie, mai de nevoie, să schimbe rețeta celebrei lor ape colorate.

Pentru moment vor înlocui doar colorantul – caramel – cu o substanță care conține mai puțin 4-metilimidazol (alintat și 4-mi), în urma dovezilor clare că acesta ar avea potențial cancerigen.

Iubitorii de apă cu zahăr de pe toate continentele se vor putea însă bucura în continuare de celălalt mi (2-mi pentru cunoscători), pînă cînd o altă echipă de cercetători, nu-i așa, va descoperi din nou apa caldă, pardon, apa rece și efectele ei sfîrîitoare asupra nesănătății noastre.

Iar între timp noi vom număra în continuare noi și noi cazuri de cancer (de plămîni, de ficat, de tiroidă și cine mai știe de care) și de leucemie și ne vom consola iremediabil cu gîndul că nu vom putea niciodată învinge cancerul.

Ca și cînd chiar ne-am dori-o.

(poveste mi-mirobolantă care a inundat canalele de știri, printre care și Realitatea online)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *