constelația din parc 11


În aşteptarea startului (foto: arhiva personală)

Cîştigăm cu toții (foto: arhiva personală)

Casiopeea este o constelație care şi-a luat numele de la o frumoasă dar trufaşă eroină din mitologia greacă. Și care, ca orice constelație care se respectă, ea nu se arată ochilor de muritor decît noaptea, cînd iese pe cer braț la braț cu luna.

Ei bine, astăzi Casiopeea a făcut o notabilă excepție cînd şi-a făcut apariția ziua în amiaza mare prin parcul Herăstrău din Bucureşti. Însoțită de o puzderie de steluțe care s-au înscris ca însoțitoare, Casiopeea a strălucit astăzi în culoarea roz.

Culoare care reprezintă în acestă lună simbolul luptei împotriva cancerului de sîn, sub semnul căreia sînt organizate în toată lumea nenumărate evenimente dedicate conştientizării problemelor cu care se confruntă femeile atinse de această boală.

Unul dintre aceste evenimente a avut aşadar loc chiar astăzi în sus-numitul parc. Împrumutînd sus-pomenitul nume şi luînd forma înainte-menționatului cros. La care au fost invitați să participe – şi chiar au participat – toți cei care au vrut să întindă o mînă pentru mamele, fiicele, soțiile sau prietenele lor.

Singurătatea alergătorului (foto: arhiva personală)

Un careu învingător (foto: arhiva personală)

Iar pentru că a fost inițiativa unor francezi trăitori pe meleagurile mioritice, crosul a beneficiat de o organizare exemplară şi fost lipsit de orice formalism festivist de care pare că nu mai reuşesc să se descotorosească urmaşii lui Traian (şi Decebal).

În sfîrşit, o duminică de ținut minte.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 thoughts on “constelația din parc

    • doctorultau

      @teodora: ți-am spus că mă duc, a fost de poveste; din păcate am aflat tîrziu şi nu m-am mai putut înscrie la alergare; aşa că m-am învîrtit şi eu de colo-colo ca să fac kilometrajul, apoi am plecat acasă; însă la anul …

    • doctorultau

      @VirtualKid: e pus deja, poate punem umărul mai din timp la povestea asta; poate şi la altele, dacă ne mai întărim între timp; şi poate ajungem chiar să facem şi noi, cu puterile noastre, cîte ceva în direcția asta; cele bune.

  • Zazuza

    sper sa nu fie primul si ultimul eveniment, ci sa continue. romanii trebuie sa isi redobandeasca placerea, dar si deprinderea, de a face sport. erau niste vremuri in care, pentru ca nu aveam televizor, mergeam la baschet, sau la inot, sau pur si simplu la batut mingea pe maidan. dar cum azi maidanele s-au transformat in cartiere rezidentiale, poate ca macar cu ajutorul oamenilor astora veniti de pe alte meleaguri ne vom mai dezmorti. si daca e si pentru o cauza buna, zic sa legam vartos sireturile adidasilor si… pe locuri, fiti gata, start!

    • doctorultau

      @Zazuza: sincer, am crezut că voi ajunge acolo și voi vedea cel mult 20-30 de cetățeni rebegiți de frig (a fost o zi destul de cîinoasă, cît pe ce să și plouă) care să dea rapid o tură tăiată prin parc pentru a marca momentul și apoi să o șteargă imediat acasă sau la mall, la căldurică plus oleacă de shoping; spre surpriza mea, erau cîteva sute de oameni foarte hotărîți, între care mulți copii (după cum se vede și din poze); au fost mai multe alergări, pe grupe de vîrstă, bine organizate și cu destul de mulți participanți fiecare; e adevărat că tonul a fost dat de francezi, care au venit în număr mare cu cățel cu purcel, însă nici românașii nu s-au lăsat mai prejos, ceea ce e un semn bun; iar la anul sînt sigur că va fi și mai bine, mai ales că vor avea cel puțin un participant în plus; cele bune.

    • doctorultau

      @silavaracald: nu a fost vorba (doar) de bani, oamenii aceia chiar cred în ceea ce fac, atît organizatorii, cît şi participanții; de fapt pentru ultimii, care au cultura exercițiului fizic în sînge, a fost doar o problemă de schimbare a locației în care s-au manifestat; felicitări, într-adevăr, un demn exemplu de urmat; cele bune.