o dădacă de Focşani 8


O dădacă ambasador (foto: www.hotnews.ro)

Că tot vorbim zilele astea despre cancer şi campanii de conştientizare în luna dedicată cancerului de sîn.

Numele Fran Drescher vă spune ceva? Poate că unora da, celor mai mulți însă sînt sigur că nu. Dar de dădaca din serialul cu acelaşi nume vă mai amintiți? Dacă da, aflați atunci că sînt una şi aceeaşi persoană.

Nu am fost un fan al respectivei producții, iar principalul motiv a fost chiar dădaca eroină principală. Care, cu vocea ei nazal alintată şi cu un joc nefiresc de plin de ifose m-a îndepărtat episod de episod de ecranul televizorului (da, pe atunci aveam unul). Asta pînă cînd …

Pînă cînd aproape că m-am lovit de ea într-o zi de octombrie 2008, la evenimentul anual de iluminare a unei clădiri în roz organizat de Fundația Renaşterea. Am văzut atunci un om normal, care vorbea şi se purta normal. Un om care, pentru a ajuta alți oameni normali în lupta lor cu cancerul, alesese să-şi serbeze ziua de naştere la mare distanță de acasă, într-o țară străină.

Am vrut atunci să aflu mai multe despre dădaca noastră. Și am aflat. Dădaca mea cea atît de nesuferită şi de lipsită de griji pe micul ecran avusese partea ei de suferință pe ecranul cel mare al vieții. După doi ani de bîjbîieli şi bolmojeli servite de nu mai puțin de opt medici, Fran s-a trezit în plin senin cu un diagnostic de cancer uterin.

Cu puțin roz (foto: www.mediafax.ro)

Aşa se face că, asemenea altor celebrități, dădaca noastră a devenit un adevărat ambasador al sănătății. Care beneficiază, după cum am aflat, de nişte scrisori de acreditare impresionante. Iar țara în care şi-a serbat ea în 2008 ziua de naştere s-a dovedit a nu fi pentru ea chiar atît de străină. Pentru că stră-străbunica ei, după cum a declarat chiar ea cu mîndrie, s-a născut la … Focşani. Iar aniversarea din acel an a prins-o, cum ar veni, tot acasă.

Mică mai e lumea, cum vă spuneam.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 thoughts on “o dădacă de Focşani