luna în roz 7


De ceva vreme încoace luna octombrie a căpătat culoarea roz.

Şi nu se mai cheamă doar octombrie (sau Brumărel, cum cu duioşie mai e alintată pe la noi prin popor) ci şi “Luna conştientizării cancerului de sîn“. Sau, mai pe înţelesul tuturor, “Breast Cancer Awareness Month”. Asta datorită faptului că – aşa cum pomeneam mai răsalaltăieri – perioada de mijloc a toamnei a fost dedicată în toată lumea unei campanii de informare privind cancerul de sîn. Cu accent pe metode de prevenire dar şi de depistare precoce a acestuia şi cu obiectivul de a-l transforma într-o boală perfect curabilă.

Rozul e culoarea (foto: www.agerpres.ro)

Pe tot parcursul lui octombrie au loc, în tot mai multe ţări din lume, activităţi dintre cele mai variate, toate desfăşurate sub semnul panglicii roz. Oameni mai mult sau mai puţin celebri, unii fiind ei înşişi supravieţuitori ai cancerului, se opresc pentru o clipă din ce au de făcut pentru a aprinde lumina roz a speranţei.

În România această lumină va fi aprinsă, ca de fiecare dată în ultimii nouă ani, în ziua de 1 octombrie. In prima zi a lunii, la iniţiativa Fundaţiei Renaşterea, o clădire simbol din Bucureşti (iar conform obiceiului din ultimii ani şi din alte oraşe mari din România) va fi iluminată la exterior în culoarea roz. O culoare pe care o vom prelua apoi şi noi în inimile noatre.

Măcar pentru o lună.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 thoughts on “luna în roz