parlamentul văzut în roz 4


În tonuri de roz (foto: www.agerpres.ro)

Nu cred să existe zilele astea vreo imagine mai potrivită decît cea a Parlamentului României pentru a întruchipa ideea de cenuşiu.

Avem mai întîi două decade pline de eforturi asidue de auto-plasare în derizoriu datorate chiar membrilor acestuia – chipurile aleşii poporului. Le urmează cu succes cîțiva ani de denigrare furibundă din partea unei alte instituții cel puțin la fel rizibile – am numit aici preşedinția. După care a venit, ca o supremă încununare, bomboana de pe coliva democrației noastre prea tînăr muribunde, spectacolul penibil al votului a la Caragiale cu Roberta în rolul principal.

Spuneam ieri că astăzi debutează “Luna conştientizării cancerului de sîn” (Breast Cancer Awareness Month). Iar acest debut va fi marcat prin iluminarea în roz a unei clădiri simbol din Bucureşti (printre altele). Ei bine, ce clădire credeți că a ales Fundația Renaşterea pentru acest an? Vă spun eu, e chiar clădirea Parlamentului.

Nu ştiu dacă această alegere e doar o întîmplare sau, din contră, ea ascunde o fină ironie. Mai ales ținînd cont de faptul ca preşedintele Fundației Renaşterea, Mihaela Geoană, este chiar soția preşedintelui Senatului, una dintre cele două Camere ale Parlamentului.

Pot doar să sper că organizatorul a pus deoparte anul ăsta destul roz pentru a putea obține efectul scontat. Poate că o parte din culoare va trece şi în inimile parlamentarilor noştri. Şi poate că va mai ramîne puțină lumină roz şi pentru Roberta, pentru următoarea numărătoare de voturi.

Cine ştie, poate că data viitoare va vedea ceva mai bine.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “parlamentul văzut în roz