cîntec din Xanadu 5


Olivia Newton-John (foto: www.wikipedia.org)

Am ascultat cîntecele Oliviei Newton-John încă din copilărie. Îmi plăcea tonul cald al vocii ei, mă fascina bucuria pe care o transmitea prin cîntec. Călătoream pe muzica ei prin toată lumea, într-o vreme în care toată lumea părea ceva de neatins pentru mine. Și de fapt așa și era în acele timpuri.

Nu am văzut la vremea respectivă filmul “Grease”, cel care i-a adus consacrarea artistică alături de John Travolta. Am avut însă șansa (România era una dintre puținele țări comuniste în care se aduceau filme americane) să văd “Xanadu”.

Un tînăr muzician avea un vis pe care nu credea că poate să-l transforme în realitate. Într-o bună zi însă, tocmai cînd era pe cale să renunțe la visul său, tînărului nostru i-a tăiat calea zîna cea bună (Olivia), venită tocmai din Xanadu ca să-l ajute. Poveste frumoasă, muzică deosebită, sfîrșit fericit.

Trecuse o bună vreme de cînd văzusem filmul cînd am aflat că zîna cea bună era foarte bolnavă. Tocmai fusese diagnosticată cu un cancer de sîn. Din acest moment, viața ei s-a schimbat.

Afiș film documentar "1 a Minute" (www.wikipedia.org)

După ce ea însăși s-a vindecat de cancer, Olivia s-a întors către semenii ei pentru a-i ajuta. A început să cînte o altfel de muzică, a început să se implice în proiecte de ajutorare a celor aflați în aceeași situație. Zîna noastră a continuat să facă lucruri bune.

În luna octombrie, desemnată în toată lumea ca “Luna conștientizării cancerului de sîn” (Breast Cancer Awareness Month), se va lansa un film documentar dedicat supraviețuitorilor cancerului de sîn. Un proiect realizat cu o parte dintre acești supraviețuitori, printre care și ea.

Zîna noastră continuă sa facă fapte bune.

Astăzi e ziua ei de naștere. O zi în care putem și trebuie să fim alături de ea, de zîna cea bună.

Căci și zînele pot face cancer, nu-i așa?


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 thoughts on “cîntec din Xanadu