un nou început 4


Pe mîini bune (foto: www.la-maison-du-cancer.com)

Am trecut ieri acest blog pe un domeniu nou, mai simplu şi – cel puțin aşa sper – mai flexibil şi mai generos în opțiuni.

Nu se compară nici pe departe cu o mutare la casă nouă. Dar chiar şi aşa, după doar o mînă de var, orice gospodar simte nevoia să se oprească pentru o clipă, să tragă aer în piept şi să privească în urmă la ceea ce a realizat pînă în momentul respectiv. Ca să înțeleagă dacă e bine ce a făcut deja şi să găsească cea mai bună cale pentru a merge mai departe. Pînă şi Creatorul a procedat aşa la începutul lumii şi se dovedeşte, iată, că nu a greşit, motiv pentru care mă grăbesc şi eu să-i urmez exemplul.

În primul rînd scopul acestui proiect: conceput ca o resursă completă (e-he-he, mai e cale lungă pînă acolo, dar nu ne lăsăm noi aşa uşor) pentru pacienții cu cancer, blogul conține atît informații teoretice cît şi sfaturi practice care să-i ajute pe aceştia să lupte mai bine cu boala şi să trăiască o viață cît mai împlinită.

În al doilea rînd conținutul: în afara paginii principale de blog (jurnalul curent cu articole tematice) şi a celor – uzuale – de curtoazie despre (mine) şi utilitare de contact, informațiile – utile, sper – sînt structurate după cum urmează:

Capitolul de resurse: a) recomandări privind prevenția şi diagnosticul cancerului; b) informații despre – cele mai importante – tipuri de cancer; c) prospecte ale medicamentelor folosite în tratamentul bolilor oncologice; c) un glosar cu cei mai folosiți termeni medicali din oncologie; d) o listă cu medicii din sfera oncologică din România (inclusiv cei care compun Comisia de oncologie de pe lîngă Casa Națională de Asigurări de Sănătate).

Capitolul de nutriție: a) pagină cu informații despre alimente; b) pagină cu informații despre non-alimente; c) recomandări privind terapia prin hrană; d) contribuții diverse ale cititorilor pentru o nutriție cît mai sănătoasă.

Capitolul dedicat oamenilor: a) opinii ale celor care sprijină acest proiect; b) mărturii ale bolnavilor de cancer care au supraviețuit bolii; c) o secțiune cu bolnavi de cancer care solicită ajutor.

Capitolul de suport: a) sfaturi practice pentru pacienții cu cancer; b) o listă cu asociațiile de pacienți din România; c) legislație specifică şi regulamente privind accesul la tratament medical şi asistență socială.

Larg deschis (foto: www.fotosearch.com)

Pentru că mi-l doresc asemănător unui organism viu, intenționez să cresc şi să dezvolt acest blog în aşa fel încît să ajungă la un moment dat o resursă de încredere, cu informații cît mai complete şi, pe cît posibil, cît mai proaspete. În acelaşi timp voi căuta să-i sporesc capacitățile de interactivitate, pentru a permite tuturor celor interesați să ia parte la acest proiect.

Uşa e deschisă, vă aştept aşadar.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “un nou început

    • doctorul

      @arcadia: îți mulțumesc pentru mesaj şi încurajare, adevărul e că sînt atîtea de făcut că nu ştiu de unde să (re)încep (în primul rînd trebuie să ajut oamenii să mă regăsească la noua adresă, ceea ce nu e chiar simplu); în sfîrşit, cu ajutorul celor cîțiva (deja) prieteni va fi mult mai uşor; cele bune.