înger fără aripi 6


Sînt Eva Maria (foto: www.mariaeva.ro)

Eşti doar un copil, ai strîns cu greu cîțiva anişori.

Parcă abia a trecut seara magică în care ți-ai lăsat la culcare un ciorăpel la capul patului pentru ca a doua zi să te trezeşti cu el plin de bunătăți de la Moşu’ Nicolae.

Nici nu ți-ai revenit bine din uimire că în casă ți-a aterizat un brăduț. Pe care, împreună cu părinții, l-ai împodobit cum ai putut tu mai bine în aşteptarea lui Moş Crăciun. Iar Moşul ți-a răsplătit efortul cu un morman de cadouri apărut nu se ştie cum sub poalele brăduțului tău.

Aproape imediat s-a arătat şi Anul Nou, cu artificii, colinde şi sunete de zurgălăi. Nu ți s-a părut atît de diferit de cel vechi, însă mama şi cu tata au spus că speră să fie unul mai bun.

Cu durere în suflet ai renunțat la brăduț – care, e adevărat, se cam uscase între timp – însă despărțirea a fost ceva mai uşoară la gîndul că peste doar cîteva zile urma să-ți sărbătoreşti ziua de naştere.

Între timp, împreună cu mama şi cu tata, ați fost în vizită la spital, să vedeți ce mai face nenea doctorul. Nenea doctorul te-a plăcut atît de tare încît i-a rugat pe mama şi pe tata să te mai lase un pic la el la spital. Nu e chiar ca acasă, însă nenea doctorul e foarte drăguț şi nu ai vrut să-l superi.

Între timp mama şi cu tata au devenit parcă un pic mai agitați. Vin şi pleacă într-una de la spital fără să te ia şi pe tine cu ei acasă. Însă îți tot spun că dacă eşti cuminte veți face împreună o călătorie undeva departe.

Poate că este totuşi – aşa cum au sperat şi ei – un an mai bun.

(scrierea de mai sus este o încercare de a vedea lumea prin ochii Evei Maria, fetița care la doar 4 ani a aflat că are leucemie; le mulțumesc Dariei B. şi Teodorei pentru că mi-au spus de ea; poate că vocile noastre reunite vor fi auzite mai bine de cei care o pot ajuta pe Eva Maria)

p.s.: în timp ce scriam cele de mai sus l-am auzit pe Mircea Badea pomenind-o şi el pe Eva Maria, alături de un băiețel de 9 ani pe nume Cosmin, deasemenea bolnav de cancer; şi tot cu rugămintea pentru ajutor …


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “înger fără aripi

    • doctorul

      @Teodora: numai în pielea părinților să nu fii … se pare că oamenii au făcut deja, au strîns peste 80.000 de euro într-o săptămînă! îți mulțumesc pentru că m-ai anunțat, sper să fie cu folos.

  • Mark

    Am citit si eu cazul Evei, este trist…, am inteles ca s-au adunat bani frumosi ,ce era necesara pentru primul pas, ramane doar sa ne rugam…”Tatal nostru care esti in ceruri……”