pentru Larisa, cu drag 4


Scorpion albastru de Cuba (sursa: www.escozul.mundomas.com0

Astăzi am primit de la Larisa un mesaj – comentariu la un post anterior – pe un ton oarecum războinic, pe care îl reproduc (cu grafia originală) in integrum:

“Inainte sa postezi asa ceva mai bine informeaza-te. Vidatoxul este folosit si la cancerul de pancreas,maicamea il foloseste de 6 luni,are cancer la pancreas,il luam din albania pe baza diagnosticului,biobranul e un foarte bun imuno stimulator,e pe baza de orez dar nu e acelasi lucru cu punga de orez a ta organica,la fel de bun este zeolit,ge 132,plus o dieta fara proteine animale. toate astea sunt probate deja de mama mea de 6 luni,ii merge f bine,cel mia mult o ajuta vidatoxul,avand energie,pofta de mancare,somn bun,nu are dureri,nu a avut niciodata. Cum poti avea incredere in tratamentele alopate desii mortalitatea e aceiasi cu cea din anii 50,cum oamenii pot trai ani de zile cu cancerul fara sa stie ca-l au si cum incep tratamentul alopat mor in 2-3 luni?”

Îmi permit apoi ca, în spiritul echității, să introduc și dreptul meu la replică (postat inițial sub forma unui răspuns la comentariul Larisei):

“bună Larisa, în primul rînd vreau să-ți spun că sînt alături de tine și de mama ta și mă bucur să aud că îi merge bine; și mama mea a fost bolnavă de cancer și am făcut la rîndul nostru (mă refer la familie) tot ce ne-a stat în putință pentru a o ajuta, astfel încît te înțeleg mai bine decît îți închipui; în al doilea rînd, îți mulțumesc pentru recomandarea de a mă informa înainte de a scrie ceva, este ceea ce încerc să fac de fiecare dată cît pot mai bine, tocmai pentru că sînt conștient de importanța celor despre care am ales să scriu; în cazul de față, respectiv medicamentul Vidatox, am ajuns din aproape în aproape pînă pe site-ul firmei producătoare din Cuba (Labiofam) și nu am găsit nimic referitor la acest medicament (ceea ce, trebuie să recunoști și tu, este cel puțin straniu); pentru conformitate, îți pun la dispoziție link-ul către pagina de prezentare a medicamentelor lor antitumorale ; eu unul, dacă aș avea un medicament atît de bun, l-aș promova cu toate forțele și pe toate canalele; voi încerca însă un răspuns mai amplu la comentariul tău în următorul meu post, cel de astăzi; te aștept oricînd dacă mai vrei să vorbim despre asta; cele bune.”

Mai adaug doar că îi înțeleg Larisei dorința a tratamentul pe care îl urmează mama ei să o ajute să scape de boală; am trecut prin asta și știu foarte bine ce înseamnă speranța. Pe de altă parte însă îmi doresc ca oamenii să fie mai atenți cu cei în care își pun această speranță, pentru că nu întotdeauna aceștia sînt (și) de bună-credință.

La un moment dat era “recomandat” în cancer (nu știu cum, de către cine și cu ce argumente) tratamentul cu … petrol. Acum văd că lucrurile au mai evoluat puțin: Zeolit este un tuf vulcanic promovat ca detoxifiant – de fapt este un chelator de metale grele, GE 132 este un complex pe bază de Germaniu considerat a avea proprietăți antioxidante, iar Vidatox este un extract de venin de scorpion albastru din Cuba (cu ceva activitate antitumorală). Toate la prețuri frumușele, toate cu rol cel mult de tratament adjuvant în cancer, nicidecum cu vreo promisiune de vindecare a acestuia.

Ca să închei un post deja prea lung, o asigur pe Larisa că nu am în tratamentele alopate o încredere mai mare decît cea pe care acestea o merită.

Lucru valabil dealtfel pentru toate celelalte “tratamente”.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “pentru Larisa, cu drag

 • larisa

  Problema e ca medicina alopata nu functioneaza,de zeci de ani tratamentele chimioterapeutice nu s-au imbunatatit,exista

  aceiasi mortalitate,aceiasi deteriorare a organismului,si cu toate astea sunt singurele tratamente aprobate! Asta nu este normal,de ce toata lumea se agita impotriva tratamentelor hemeopate,dar nu contesta medicina alopata care s-a dovedit incapabila in atatia zeci de ani in ajutorarea bolnavilor de cancer,incapabila de a mari speranta de viata sau a imbunatatii calitatea vietii. Din contra,stim cu totii cum arata holurile spitalelor unde vin pacientii pt chimio,sunt daramati dupa 2-3 sesiuni de chimio,dar asta n-are rost sa comentez pentru ca stiti foarte bine. Si atunci de ce sa nu incerci altceva? Cand vezi ca tratamentele recomandate de medici nu dau rezultate,cand ei dau verdicte de 2-3 luni speranta de viata,atunci ce sa faci,sa astepti moartea? Trebuie incercat altceva,ce mai e de pierdut? Eu inteleg neincrederea ta in celelalte tratamente,dar ce mai e de pierdut daca oamenii le incearca? De ce sa-ti pregatesti groapa daca inca nu ai incercat tot posibilul? Asta e,sunt mult mai multe marturii ale celor care s-au vindecat sau si-au prelungit durata vietii cu ajutorul tratamentelor alternative si a unui regim vegetarian decat a celor care au reusit cu tratamentele chimio. Chiar daca par povesti pentru unii,pentru altii sunt dovezi ca trebuie sa lupti si nu sa astepti moartea doar pentru ca medicii nu sunt de acord cu aceste tratamente cum e vidatoxul.Asta e singurul care a dat rezultate si a imbunatatit calitatea vietii bolnavilor,si atunci pe mine nu ma mai intereseaza parerea medicilor. Dupa parerea mea,sunt interese mult prea mari si la nivel inalt,se invart prea multi bani in industria farmaceutica si s-ar pierde multi bani daca le-ar aproba vidatox-ul in occident.Ce-ar mai face ei cu mii de tone de tratamente chimio? Bine,acum nu stau sa fac teoria conspiratiei,dar mi se pare o prostie sa nu incerci altceva atunci cand numai ai nimic de pierdut. Numai bine va doresc,sarbatori fericite si linistite!

  • doctorul Post author

   @larisa: mă bucur că te-ai întors și că ai găsit timp să te mai uiți pe cîteva pagini; sper că ai înțeles deja că nu susțin neapărat medicina alopată, ci o medicină care – în acord și cu spiritul jurămîntului lui Hipocrat – să nu facă mai întîi de toate rău; sînt de acord cu tine că trebuie încercat și altceva atunci cînd ceea ce ai la dispoziție nu (mai) dă rezultate; partea mai dificilă însă vine abia acum: ce anume (și cum) să încercăm din multitudinea de propuneri care ne sînt făcute (unele dintre ele nu cu cea mai bună credință)? din acest motiv eu unul prefer să nu fac recomandări, ci să încurajez oamenii să caute mai multe opinii (în primul rînd privind corectitudinea diagnosticului – sînt destule cazuri de tratamente făcute fără noimă), să se informeze pentru a avea acces (informat) la mai multe variante de terapie, iar apoi, dar numai apoi (eventual după alte consultări cu oameni pregătiți în domeniu) să opteze pentru o abordare sau pentru alta; în cele din urmă (și sînt din ce în ce mai multe dovezi în acest sens) oamenii se vindecă în principal prin propriile forțe, datorită credinței că ceea ce fac sau ce iau (tratamente, medicamente) îi va ajuta în demersul lor; un băștinaș din Africa se va vindeca în urma incantațiilor șamanului local, pe cînd un ultrasofisticat din Manhattan va răspunde la o pastilă – fie ea și placebo – dată de un medic în halat alb; totul (sau aproape totul) se rezumă (și există și studii care arată asta) la transferul de încredere pe care vraciul (sau medicul) îl realizează asupra pacientului în cauză; cu cele mai bune gînduri, sărbători cu bine!

 • bogdan

  Buna ziua,

  Ma adresez Larisei…mama mea a fost diagnosticata cu aceiasi boala: cancer de pancreas.
  Larisa, te rog sa ma contactezi pe mailul : enciu.bogdanel@yahoo.com si sa-mi spui cu ce tratamente ai ajutat-o pe mama ta ?

  Multumesc.