aniversare: opt ani fără tumoră 2


Înainte de operație (foto: www.curierulnațional.ro)

Lucica Bunghez este un nume care nu spune nimic celor mai mulți dintre noi.

Cu atît mai puțin avem, cei mai mulți, cunoștință despre evenimentul pe care îl sărbătorește ea astăzi. Acum opt ani, Lucica pierdea, în decurs de doar cîteva ore, două treimi din greutate. Ca într-un număr de magie, ea a intrat dimineața în camera miracolelor cu 112 kg, pentru a ieși la sfîrșitul zilei cu doar … 42.

În cazul ei, camera miracolelor a fost sala de operație a unui spital, iar numărul de magie a fost reprezentat de operația de eliminare a unei tumori-gigant la care a fost supusă. Cît despre magicieni, aceștia au fost o echipă româno-americană de medici condusă de profesorul Ioan Lascăr și de doctorul McKay McKinnon (ambii chirurgi plasticieni).

Lucica Bunghez acum (foto: www.ziarelive.ro)

Ultimul dintre ei este același medic care a operat zilele trecute un pacient vietnamez aflat într-o situație similară – în ceea ce privește atît diagnosticul cît și dimensiunile tumorii – cu cea a Lucicăi Bunghez.

O frumoasă și dătătoare de speranță poveste despre doi oameni care, fiecare la un alt capăt al Pămîntului, au atîtea lucruri în comun.

Printre care, mai mult ca sigur, și pofta de viață.

(invitație la aniversare venită prin intermediul news.bv.ro)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “aniversare: opt ani fără tumoră

  • T.

    Oh, ce poveşti şi ce imagini dure! Pe Lucica Bunghez am văzut-o într-un film pe Discovery! E o minune că a învins. Şi un motiv de optimism justificat pentru ea şi cei din jur. Multă vreme m-am gândit la cazul ei, m-a impresionat extraodrinar, aproape că părea un film de ficţiune.