coca-cola are mi-mi 6


Coca-cola, foc! (foto: www.banatul.info)

Tocmai am aflat. Se pare că, la fel precum Ana are mere, Coca-Cola are mi-mi. Sau, mai exact, 2-Mi şi 4-Mi.

Nu se ştie exact cînd şi cum s-a pricopsit cu ele, însă ambele sînt cancerigene. Şi, chiar dacă sînt indispensabile în obținerea culorii caramel a celebrei băuturi, se pare că firma producătoare va trebui să renunțe la ele.

Şi cum altfel, cînd Programul Național de Toxicologie al Statelor Unite le citează pe amîndouă ca fiind carcinogene pentru animale. Iar ca urmare, susceptibile de a prezenta un risc asemănător şi pentru oameni.

În cîteva studii susținute de guvernul american, cele două substanțe au demonstrat capacitatea de a determina la şoarecii de laborator mai multe tipuri de cancer: cancer de plămîni, cancer de ficat, cancer de tiroidă dar şi leucemie.

Iar înainte de a alege soluția cea mai simplă pentru a rezolva problema – anume să înlocuim în frigiderul nostru Coca-cola cu rivala ei de moarte – ar fi bine să ştim că cele două Mi-uri se regăsesc şi în Pepsi-cola (ba chiar, se pare, şi într-o serie de alimente).

Agenția americană a medicamentului (FDA – Food & Drug Administration) a cerut deja producătorului Coca-cola să ia măsurile necesare.

Pînă atunci, noi ştim ce avem de făcut.

(am luat ştirea de la chinezi prin agenția Xinhua, că americanii nu au suflat o vorbă; sau dacă au făcut-o, nu am aflat eu)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “coca-cola are mi-mi