pui cu steroizi 11


Efectele steroizilor (sursa: www.lazydesis.com)

Ce spuneți de domnul din imagine? Vă place cum arată?

O să spuneți bine, dar ce mă priveşte asta pe mine, e treaba lui dacă s-a îndopat cu steroizi, să fie sănătos – în măsura posibilului. Ei bine, poate vă mai gîndiți un pic.

Îmi amintesc cum imediat după revoluție, în timp ce fermele avicole erau devalizate de mînia populară, am fost invadați de americani. Dar nu de americanii pe care îi aşteptau bunicii noştri încă de la sfîrşitul războiului, ci de puii lor. Mari, frumoşi, cu pielea întinsă plesnind de sănătate (vorba vine, că erau gata congelați). Drept pentru care le-am oferit imediat şi necondiționat galantarele noastre. Că noi şi aşa nu prea mai aveam ce pune în ele.

Se împlinesc iată douăzeci de ani de cînd îngurgităm cu entuziasm carne de pui american, că deh, carnea de pui e mai sănătoasă. Fără să ne gîndim o clipă că aceşti pui nu mai sînt crescuți de multă vreme ca la bunica în curte. Ci sînt îndopați cu nutrețuri artificiale, hormoni şi antibiotice. De efectele cărora care ne “bucurăm” şi noi după aceea fără să vrem şi, mai ales, fără să putem face nimic.

Pui cu steroizi (sursa: ubicuu)

Hormonii steroizi, folosiți de unii sportivi pentru creşterea masei musculare, au nenumărate efecte nocive pentru corpul nostru, unul dintre acestea fiind riscul de a dezvolta un cancer de ficat (alte tipuri de cancer sînt deasemenea legate de administrarea de steroizi în literatura medicală). Ei bine, aceşti hormoni sînt folosiți extensiv şi pentru creşterea animalelor în regim industrial. E bine să ştim asta atunci cînd plimbăm căruciorul prin supermarket.

Pînă una-alta, astăzi avem la masă pui cu steroizi.

Poftă bună!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 thoughts on “pui cu steroizi

 • arakelian

  dintre grupul meu de cunostinte, cunosc 2 fetite care au ajuns la 7-8 luni la endocrinolog, cu o mica problema: dezvoltarea anormala a sanilor. Raspunsul a picat prost: “ce ii dai sa manance? pui din comert? altceva nu ai gasit? o sa ii treaca, atentie la alimente”.
  Pampam.

  Apropos de hormonii cu care ne servim,a m vazut un film documentar, francez, cu cateva procese castigate in anii 2000, de femei cu cancer de col uterin, contra doctorilor care au urmarit sarcina si nasterea lor. Ce aveau in comun? in anii 70-80, se dadeau tratament de sustinere a sarcinii un hormon care a provocat modificari celulare la fatul-fetita, la nivelul colului uterin. Cu ce au gresit doctorii? ca medicamentul a fost interzis din anii 1974 (cred) in SUA, dar medicii in fr au continuat sa il dea inca vreo 2-3-4 ani. Argumentula vocatului era: esti medic, e datoria ta sa te interesezi ce scrii.

  M-a emotionat aste 2 elemente. Pt ca am o fetita minunata, si in calitate de parinte, vreau sa am constiinta ca am facut totul sa ii fie bine. Mai ales din cele stiute de mine.

  • doctorul Post author

   @arakelian: a) (și) e unul dintre motivele pentru care scade vîrsta pubertății la fetițe și apar semne de feminizare la băieți; b) probabil te referi la dietilstilbestrol (DES); în mod normal autoritățile franceze care reglementează piața locală a medicamentului ar fi trebuit să se sesizeze (ca să nu mai vorbesc că sesizarea ar fi trebuit să vină pe cale oficială chiar de la firma producătoare) și să interzică și ele imediat DES; nu e treaba medicilor să stea cu ochii în televizor sau pe ziare ca să vadă ce se mai întîmplă prin lume; în final însă lecția e simplă: cît mai puțină chimie, că e mai bine pentru noi și pentru familia noastră; să-ți trăiască fetița, să-ți fie sănătoasă și să te bucuri de și împreună cu ea; cele bune.

 • Adonis

  “Domnul” din imagine ii Markus Ruhl un culturist profesionist care chiar s-a indopat cu steroizi anabolizanti …
  Deci nu se potriveste poza cu articolul vostru de loc :)))

  • doctorul Post author

   @Adonis: îți mulțumesc pentru informație, chiar dacă ea este puțin relevantă pentru articolul în cauză; îți dau la rîndul meu o informație care sînt aproape sigur că nu se “potrivește” deloc cu preocupările tale: carnea animalelor crescute cu hormoni și consumată de oameni normali (nu culturiști profesioniști) este responsabilă, printre altele, pentru apariția precoce a caracterelor sexuale secundare (menarhă, dezvoltarea sînilor etc.) la fetițe cu vîrste din ce în ce mai fragede și a unor trăsături feminizante în cazul băieților de vîrste similare; altfel, îți doresc spor la antrenament, cele bune.