puțină politică, puțină economie 3


Steve Jobs (sursa: www.media.roportal.ro)

Ce ar putea avea în comun Steve Jobs şi Hugo Chavez? La o privire rapidă, absolut nimic.

Primul e un tip rece, calculat, genul care-şi planifică cu grijă şi cu mult timp înainte fiecare pas. Cel de-al doilea în schimb este un exuberant, un extrovertit care pare a acționa mai mereu la inspirația de moment.

Primul este un om al cifrelor, celălalt un om al emoțiilor. Primul – om de afaceri, cel de-al doilea – politician.

Aparent nimic care să-i apropie cîtuşi de puțin, cu excepția poate a faptului că ambii sînt personaje extrem de controversate. Care în plus au reuşit, fiecare în stilul său, să se afle la originea unor adevărate revoluții: primul în imprevizibilul domeniu al informaticii, celălalt într-o țară deloc simplă, Venezuela pe numele ei.

Hugo Chavez (sursa: www.scrapetv.com)

La începutul verii o ştire îmi trecea razant pe la ureche: Hugo Chavez face chimioterapie, ceea ce e un alt mod de a spune că are cancer. Un cancer de colon, după cum am aflat mai tîrziu, un cancer pe care señor Chavez îl tratează în acelaşi stil colorat care l-a consacrat.

Despre mister Jobs, cu al său cancer de pancreas, ştiam de ceva vreme. Doar că în luna august inevitabilul s-a produs: bosul de la Apple a renunțat la conducerea companiei, semn că lucrurile s-au înrăutățit considerabil.

Iar acum vine momentul să le mai găsesc, iată, ceva în comun: determinarea cu care amîndoi luptă cu o boală care pe mulți i-ar descuraja doar la auzul numelui.

Iar între timp se ocupă fiecare, în continuare, de (mica lui) revoluție.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “puțină politică, puțină economie