pixul american şi creionul rusesc 5


Printre stele (sursa: www.planethopia.info)

Am citit la un moment dat o istorioară – nu ştiu cît de adevărată – cu foarte mult tîlc.

Se făcea că, în cursa pentru cucerirea spațiului comic, americanii au simțit la un moment nevoia – probabil pentru a-şi putea imortaliza la cald gîndurile apărute printre stele – unui pix-minune care să scrie în orice condiții: de sus în jos dar şi viceversa, în condiții de gravitație normală dar şi în situații de imponderabilitate, care să nu înghețe la frig dar nici să nu curgă la cald, mă rog, ați prins ideea.

Zis şi făcut. S–au pus ei pe lucru, au cercetat ce au cercetat, au experimentat ce era de experimentat, iar la sfîrşit au venit cu pixul mult dorit. A, şi cu o notă de plată de vreo zece milioane de dolari.

Estimp, ce au făcut ruşii? Foarte simplu, au folosit un creion.

Mi-amintesc cu un zîmbet această poveste de fiecare dată cînd mai dau peste cîte un articol care proslăveşte vreo nouă terapie, neapărat revoluționară, pentru tratarea cancerului. Zilele astea este vorba despre o bacterie modificată genetic care ar urma să se reproducă doar în celulele maligne (şi pe care apoi să le distrugă selectiv).

Mai zilele trecute era anunțată o altă metodă – binențeles că tot revoluționară – ce folosea un virus care etc. etc. etc….

Nu am nimic cu ştiința, ba chiar am tot respectul pentru cercetătorii care îşi dedică viața unei idei, cu riscul ca aceasta să se dovedească în final eronată.

Însă eu cred din ce în ce mai tare că ne aflăm de mult pe un drum greşit.

Cel puțin în privința cancerului.

 

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 thoughts on “pixul american şi creionul rusesc