virusuri, bacterii, goange


Apropo de ce spuneam ieri, ca să nu credeți că vorbesc în dodii: nu mai puțin de trei anunțuri – în decurs de circa o lună de zile – privind terapii revoluționare şi deosebit de promițătoare în lupta împotriva cancerului.

Cel dintîi a ieşit la scenă deschisă virusul herpetic care, “antrenat” de, normal, cercetătorii englezi a reuşit – deocamdată într-un studiu restrîns efectuat pe doar 17 pacienți – să le țină acestora cancerul în frîu.

Microscopice (sursa: www.humifulvaterx.com)

A urmat aproape imediat un virus ceva mai obscur, dar devenit faimos pentru faptul că pe baza lui a fost dezvoltat vaccinul împotriva variolei. Tot un studiu mic (23  de pacienți), metodă similară celei dintîi, doar cercetătorii diferă, de astă dată ei fiind canadieni.

Iar cu doar cîteva zile în urmă ce să vezi: hop şi o bacterieClostridium sporogenes pe numele ei, care în viața de zi cu zi e capabilă să producă temuta infecție cunoscută sub numele de gangrenă. De astă dată însă, atent manipulată genetic de cercetătorii englezi dimpreună cu cei … ? – nu, n-ați ghicit, era vorba despre cercetătorii olandezi – poate creşte în şi distruge celulele maligne tocmai pentru că în interiorul tumorilor nu prea există oxigen (ceea ce lor le place teribil!).

Cum spuneam şi ieri, tot respectul pentru cercetare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *