artă cu “tendinți” 21


Andy Warhol - Coke alb-negru (sursa: www.english.pravda.ru)

Iubitori de artă? Vă place să admirați o pictură rafinată la un pahar răcoritor de Coca-Cola?

Ei bine, tocmai ați ratat o bună ocazie ca să vă mai stingeți din setea de cultură. Zilele astea s-a vîndut cea mai scumpă sticlă de Coca-Cola.

Nu, nu e vorba de vreo sticlă cu rîvnitul lichid produsă înainte de al doilea război mondial şi găsită miraculos în pivnița unei ferme americane în curs de demolare pentru a face loc unui nou Disneyland. Nici de sticla cea de taină cu care şi-a umezit poate buzele diva Marilyn în seara cînd, după ce a înghițit un pumn de somnifere, i-a spus pentru ultima dată lui John “Bye-bye, Mr. President”.

Nu, este vorba despre o sticlă din cămara celebrului Andy Warhol, care iată, loveşte din nou. După ce a vîndut în 2006 o cutie de supă pe 11,8 milioane de dolari (nu e nici o greşeală), iată că acum plusează cu o sticlă de Coke. Care a fost prețuită de către supermarketul de artă Sotheby’s la exact trei cutii de supă, eticheta cu prețul marcînd la casă frumoasa sumă de 35,36 milioane (încă o dată, nu este vorba de lei vechi, ci de dolari americani).

Păi în aceste condiții cum să nu stea aliniați consumatorii de artă cu cărucioarele pline de replici funcționale ale celebrei sticle, pe deasupra la o minusculă fracțiune de preț?

Ce mod simplu şi eficient de a încuraja cultura de masă.

(ştire publicată de Pravda, cu o greu disimulată invidie pentru faptul că, după ce au pierdut războiul rece, ruşii pierd iată şi bătălia răcoritoarelor)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 thoughts on “artă cu “tendinți”