cancerul pe cale bucală 3


Michael Douglas fatal 1

Michael Douglas în Fatal Attraction (Atracţie fatală)

Inspirat probabil de spectaculoasa ieşire la rampă a Angelinei (şi, posibil, şi olecuţă invidios pe impresionantul ei succes fără de frontiere), Michael Douglas a decis să ia şi el calul de căpăstru rara pe coclauri.

Întrebat de un reporter dacă nu cumva cancerul oro-faringian de care suferă poate fi atribuit anilor sălbatici în care „a băut ca un peşte şi a fumat ca un diavol” (ca să nu mai pomenim şi de droguri, că e ilegal), vedetul de el a răspuns nonşalant:

„Nu. Deoarece, fără să vreau să fiu foarte specific, acest tip de cancer este provocat de HPV (Human Papillomavirus – Virusul papilomatos uman), care se ia prin cunilingus*.

Şi uite-aşa dintr-o singură, măiastră trăsătură de limbă eroul nostru a ieşit instantaneu din conul de umbră al propriei glorii şi i-a furat Angelinei prima pagină în toate ziarele şi site-urile amatoare de audienţă.

Interesant e faptul că, pe lîngă involuntarul(?) serviciu făcut presei, actorele reuşeşte inegalabila performanţă de a împuşca trei iepuri dintr-un singur panseu. Astfel, pe de o parte scoate basma curată cele două industrii – alcool şi tutun – nu foarte onorabile dar extrem de apropiate sufletului său; iar pe de alta întinde o nesperată (chipurile) mînă de ajutor unei a treia industrii – cea farmaceutică(cel puţin în aparenţă) onorabilă, dar aflată într-o acută criză de idei şi de caş (se citeşte cash).

Michael Douglas basic instinct

Michael Douglas în Basic Instinct (Instinct primar)

Să mă explic: la ani buni de la lansarea vaccinului Gardasil (destinat imunizării împotriva infecţiilor provocate de, aţi ghicit, virusul HP), firma producătoare nu e prea mulţumită de evoluţia vînzărilor. Vînzări care, chiar dacă au avut o creştere bunicică în ultimul an (2012), nu au reuşit să acopere găurile masive determinate de pierderea patentului pentru alte cîteva medicamente importante din portofoliu. În plus, opinia publică tot mai nefavorabilă unei campanii forţate (cu numeroase abuzuri şi ilegalităţi) de vaccinare, care a înregistrat deja nepermis de multe efecte secundare serioase (inclusiv decese), nu prevesteşte nimic bun.

E momentul aşadar ca actorii să intre triumfal în scenă, iar Hollywood-ul să preia competent frîiele producţiei. Şi uite-aşa se pune de se coace de un alt reality-show la scară planetară pentru că, ştim cu toţii,  viaţa bate filmul şi banii trebuie să circule.

Iar spectatorii, ca întotdeauna, să plătească. Fie biletul la cinematograf, fie reţeta la farmacie.

Fără scăpare.

*cunilingus – sex oral oferit femeii.

(post inspirat de un articol din The Guardian)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “cancerul pe cale bucală