Monthly Archives: December 2011


și o altă poveste, tot de Crăciun 4

Drama prin care trec Kezia și Saoirse mi-a adus aminte de o altă poveste, la fel de emoționantă și aproape trasă la indigo. O poveste care se petrece – atît geografic cît și sufletește – mult mai aprope de noi. O poveste care se scrie, de astă dată, direct în limba română.


problema cu medicina alopată …

După ce m-a (oarecum) certat acum cîteva zile, Larisa revine ceva mai împăciuitoare (probabil și ca urmare a faptului că a mai citit între timp cîte ceva din ce scriu) cu următorul mesaj, redat aici întreg și întocmai și cu păstrarea grafiei originale: “Problema e ca medicina alopata nu functioneaza, de zeci de ani tratamentele chimioterapeutice nu s-au imbunatatit, exista aceiasi mortalitate, aceiasi deteriorare a organismului, si cu toate astea sunt singurele tratamente aprobate!”


o altfel de poveste de Crăciun 1

Sînt blonde și au ochi albaștri. Și amîndouă rîd ușor. Și, în plus, au o preferință comună pentru piersici. Ca să nu mai spun de faptul că sînt rude. Kezia, 28 de ani, este mama. Iar Saoirse, un an și un pic, este fiica (cu ocazia asta observ că amîndouă au – chiar dacă diferite – nume straniu de frumoase).


să-mi dai implanturile înapoi 1

Să mi le dai pe toate. E noul refren pe care guvernul francez vrea să-l impună în Hexagon, în special în rîndul populației (mai exact, a unei părți a acesteia) de sex feminin. De la care vrea să răscumpere implanturile mamare de un anume tip produse de o companie franceză, implanturi care au fost între timp interzise.


războiul de patruzeci de ani 6

America a pierdut războiul. E vorba despre aceeași Americă pe care o știm cu toții și care nu s-a distins niciodată de-a lungul istoriei printr-o abilitate deosebită de a cîștiga războaie. De fapt, chiar din contră. Și n-ar fi încă nimic dacă ar pierde doar războaiele duse pe fronturi reale – în fond ce caută aia găsește (deocamdată în Iraq, iar în curînd și în Afganistan).


șofer pe drumul vieții 1

Nu știu voi cum sînteți, dar eu unul nu m-aș urca la volan fără să știu să conduc. Și fără să am un minim habar despre circulația pe drumurile publice. Și fără să verific starea tehnică a mașinii. Și fără să alimentez. Pentru că știu că, cu cît voi fi mai atent la toate aceste lucruri, cu atît îmi vor crește șansele de a ajunge în cele mai bune condiții acolo unde mi-am propus.


cancerul ne caută pe mobil 3

Nu știu de unde are numărul fiecăruia dintre noi, însă de căutat ne caută (pînă și OMS – Organizația Mondială a Sănătății a fost nevoită acum cîteva luni să admită acest lucru). Iar pe unii dintre noi ne și găsește, în cele din urmă. Orice ar spune marile companii de telecomunicații, care nu vor să-și vadă profitul amenințat de un aspect – cel puțin pentru ele – mai mult decît minor. Am scris la momentul respectiv despre avertizarea OMS.


țară mare, mese multe …

… fum (mai) puțin … Se schimbă vremurile. Și nici Brazilia nu mai e ce-a fost. Dacă Lula da Silva, fostul ei președinte, a fost “liber” să fumeze unde și cum a vrut vreme de mai bine de patruzeci de ani, se pare că nu mai este cazul. Nici măcar pentru cetățenii obișnuiți.


antreprenori: pachet personalizat de îngrijire

Linda Fisher a suferit în 2003, la vîrsta de 40 de ani, o dublă mastectomie în urma unui cancer de sîn. Revenită acasă, a fost copleșită de flori, carduri de felicitare și tot felul de cadouri trimise de prieteni și cunoscuți care îi erau alături. Toate, lucruri care au ajutat-o foarte mult din punct de vedere emoțional, dar care au făcut prea puțin pentru a-i alina durerea fizică pe care o resimțea în urma operației.


antreprenori: petrecere cu panglici roz

Kathy McEvoy s-a întîlnit cu cancerul la modul abrupt. Se apropia de 50 de ani cînd a fost diagnosticată cu un cancer de sîn. Patru zile mai tîrziu își dădea demisia din slujba pe care o deținea (o funcție importantă de conducere în care făcea “o mulțime de bani”). “A fost ca un semnal de trezire”, spune ea.


antreprenori: o mînecă plină de vitalitate

Șic și unic. Asta e ceea ce au avut în minte Rachel Troxell și Robin Miller, două femei care s-au întîlnit întîmplător în 2006 în sala de așteptare a cabinetului doctorului lor. Amîndouă au fost diagnosticate cu cancer de sîn, iar în urma tratamentului ambele au dezvoltat un limfedem* al brațului.


vindecat … pe trei sferturi 3

Sau unde ne poate duce abordarea (exagerat de mecanicistă) a medicinii. Recte, a bolii și/sau a sănătății. Luiz Inacio Lula da Silva este un tip extrem de simpatic. Un bonom. Care, datorită faptului că a fost pînă anul trecut președintele Braziliei, mai face încă, din cînd în cînd, prima pagină a ziarelor.


antreprenori: eșarfe cu stil 3

Susan Beausang a trecut prin aceeași experiență ca și Patricia Brett, respectiv o dublă mastectomie preventivă. Doar că în cazul ei gena anormală nu sa- numit BRCA1, ci … BRCA2. Un fel de “aceeași Mărie, dar cu o altă pălărie”. După mastectomie a urmat … alopecie (căderea totală a părului).


antreprenori: costume de baie sexy 5

Prima dintre poveștile cu femei care au trecut de la cancer direct în afaceri este “scrisă” de Patricia Brett, arhitect din New York. Patricia provine dintr-o familie aparte: două dintre mătușile ei au murit ca urmare a unui cancer de sîn; cele două surori mai mici ale Patriciei au fost diagnosticate și ele cu un cancer de sîn, iar nu mai puțin de 6 (șase) verișoare de gradul I au, la rîndul lor, boala.


antreprenori în cancerul de sîn

Probabil că unul dintre ultimele gînduri care i-ar putea trece prin cap cuiva diagnosticat cu cancer este acela de a … începe o afacere. Și totuși lucrul acesta se întîmplă (și nici măcar nu e vorba despre cazuri izolate). Din păcate însă mai puțin (spre deloc) pe la noi, însă destul de (și din ce în ce mai) mult prin – unde altundeva decît în țara tuturor posibilităților – America.